Welkom bij Koring Freight Forwarders - uw betrouwbare partner in logistieke dienstverlening al meer dan 50 jaar.

Met een toegewijd team van 50 professionals streven we ernaar om al uw logistieke behoeften te vervullen. Onze 50 jaar wereldwijde ervaring onderscheidt ons, en we passen voortdurend innovatie toe om aan de eisen van een dynamische markt te voldoen.

Onze dagelijkse lijndienst met eigen trailers naar het Verenigd Koninkrijk en wekelijks transport naar Ierland garanderen veilige en tijdige levering van uw goederen. Met meer dan 10.000 transporten per jaar zijn we de schakel die uw logistieke keten nodig heeft, of het nu gaat om import, export, luchtvracht, zeevracht of wegtransport.

Als allround logistiek dienstverlener bieden we een compleet pakket aan diensten, inclusief logistiek, douane, expeditie en Europees transport. Onze dienstverlening kenmerkt zich door persoonlijk advies, een vaste contactpersoon, korte lijnen en scherpe tarieven.

Bij Koring geldt: afspraak is afspraak. Of het nu gaat om een op maat gemaakte offerte, veilige opslag of deskundige fiscale vertegenwoordiging, wij bieden betrouwbare communicatie, softwaresystemen en een persoonlijke aanpak. Ons doel is ontzorging, waarbij we u vrijwaren van alle logistieke en douanewerkzaamheden, zodat u zich kunt richten op uw corebusiness. Koring Freight Forwarders staat klaar om uw logistieke processen te ondersteunen en vlekkeloos te laten verlopen.

Geschiedenis

Henny Koring, de oprichter van Koring Freight Forwarders, werd geboren in 1933 in Kralingen. Zijn ouderlijk huis ontsnapte op 14 mei 1940 aan verwoesting omdat het enkele straten voorbij de bomen- en brandgrens lag. Zijn jeugdjaren beleefde hij in een angstige periode, te midden van een stad bezaaid met puin.

Studie
Na zijn afstuderen aan de lagere school werd hij naar een van de meest prestigieuze scholen van Nederland gestuurd voor een HBS-studie: Het Studiehuis Kranenburg in Dordrecht.

Ruys & Co
Bij Ruys & Co begon hij zijn carrière als jongste bediende, een positie die destijds gepaard ging met diverse taken zoals het halen van broodjes en het slijpen van potloden. "Hé Koring, zet mijn schrijfmachine eens weg!" - zo werden zijn diensten vaak ingeroepen. Toentertijd durfde men niet te vragen of er iets mankeerde aan de klauwen van hun collega's. Bovendien moest hij zich serieus gaan richten op zijn studies, waaronder handelscorrespondentie in het Duits, Engels en andere relevante cursussen.

Na het succesvol afronden van zijn studies werd hij toegewezen aan de afdeling Verenigde Humber Agenturen, waar hij de belangen van de Engelse rederij Associated Humber Lines vertegenwoordigde. Deze rederij onderhield een dienst tussen Hull en Rotterdam en vice versa.

Als chef inkomende lading werkte Henny Koring nauw samen met Dick Ladage, een collega die hij had leren kennen bij Ruys & Co. Gedurende bijna 18 jaar heeft Henny Koring zijn toewijding getoond in zijn werk bij Ruys & Co.

Leijs Ferry Services
In 1968 werd Sjaak Leijs door Leijs Ferry Services benaderd om als adjunct-directeur aan boord te komen. Twee jaar later volgde zijn vriend en collega Dick Ladage. De onderneming startte met drie mensen, maar in 1971, toen Henny vertrok, was het personeelsbestand gegroeid tot dertig, en er waren kantoren in zowel Amsterdam als Antwerpen.

Koring Freight Forwarders
Hoewel Henny Koring succesvol was, resulteerde het niet in zijn eigen bedrijf. Het duwtje in de rug kwam van Coen Moulijn, de buurman van Henny. Zo begon Henny op 1 november 1971 met Koring Freight Forwarders. Wat begon als een tijdelijke hulp van zijn vrouw Riet, strekte zich uit tot 22 jaar trouwe dienst. Dick Ladage volgde Henny vrijwel onmiddellijk. Ze begonnen met expeditie tussen Nederland en Groot-Brittannië, huurden al snel een eigen loods en werden spoedig huisexpediteur voor verschillende bedrijven. In 1973 schakelden ze over op trailers en werden ze depot houder voor World Wide Leasing. Aad Kok, de huidige algemeen directeur, begon als documentenjongen in die periode. Martin Koring, de huidige directeur en eigenaar, trad snel toe tot het bedrijf na zijn studie. In 1997 verhuisde het bedrijf naar een nieuw pand in Barendrecht met 600 m2 kantoorruimte en een loods van 2.000 m2.

Koring Freight Forwarders nu
Met meer dan 40 jaar specialisatie in Groot-Brittannië is Koring Freight Forwarders uitgegroeid tot een allround logistieke dienstverlener. De kenmerken zijn persoonlijk advies, een vaste contactpersoon, korte communicatielijnen en scherpe tarieven.